Info från sjökortsföreningen

Hej på er alla,

En liten rapport om läget för de märken vi i Hjällsnäs B&B ansvarar för.

Isen tog tre av våra märken – väster om Lammholmen samt väst- och norrmärkena vid Gröne sten. Alla är nu ersatta med nya permanenta märken.

Ett par saker vill jag passa på att säga: dels ett stort tack till den person som såg ett av de förstörda märkena från Gröne sten. Smart nog märkte han upp det sjunkna märket med en fender så att det gick att hitta plus att han rapporterade till Torbjörn om detta så att märket kunde bärgas. Tack vare detta har vi ett hinder mindre i sjön. Smart och hjälpsamt – stort tack!

Sedan ett jättetack till Thorbjörn Wickelgren som gjort ett jättejobb med att hjälpa mig med de nya märkena. Tack vare honom har jag nyckel till Mörten och förråden, jag vet hur Mörten funkar, jag har fått lära mig hur vi tillverkar märken m.m. Detta plus att han satt ut och bärgat märken så att mitt jobb blivit lätt trots problemen efter vintern.

Äntligen har jag de prylar och den kunskap jag behöver för att kunna utföra mitt arbete med sjömärkena. Jag vill passa på att upprepa det jag tog upp vid förra mötet i sjökortsföreningen – en introduktionsrutin måste till för att undvika att nya medlemmar kan gå i två år utan väsentlig vetskap om hur uppdraget skall utföras.

Återigen ett jättetack till Thorbjörn för trevliga och lärorika stunder på sjön! Med tanke på hur mycket tid du spenderat på Mörten i vår kanske vi skall fixa övernattningsmöjligheter på vår arbetsbåt? J

Mvh

Magnus Senderot

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *