En olycka kan hända när man minst anar det.

Igår kväll hände en allvarlig olycka på bryggan en båt började brinna. Orsaken var att han tankat sin fasta tank och efter det vred han på nyckeln och det bara small. Han fick en tryck våg i ryggen men kunde ta sig upp på bryggan och ringa 112.
Som tur var hade han ingen med sig i båten.

Inga andra båtar låg bredvid hans båt vilket var tur för då hade dom brunnit upp.
Brandkåren hade släkt båten 10 minuter efter han ringt 112.
Mycket bra jobbat av dom. Han sade att dom var mycket snabba och proffsiga. Skoj att en del av våra skattepengar gör nytta. Den tiden är viktig för om det hade legat båtar bredvid hade det lätt blivit en domino effekt.

Kontentan av detta är att ni måste ha ansvarsförsäkring på era båtar. I Stadgarna står följande:

Medlemmars båtar skall minst ha ansvarsförsäkring.

Om ni inte har det och en sådan här sak händer eller något annats som gör att någon båt eller bryggan blir skadad så kan det kosta er mycket pengar.

Tänk om 10 båtar brinner upp och en del av bryggan då kan det kosta flera miljoner.

Var rädda om er så ses vi vid bryggan.
Jag har pratat med en del av våra medlemmar idag när jag hjälpte till och bärgade båten.

Jag bifogar några bilder så ni kan se hur den såg ut efter 10 minuters brand.

Eran Ordförande Tobbe

Nedan kommer en text som ägaren skrivit.

Hej! Igår hände det som inte kan hända, eller i vart fall inte det man förväntar sig. Min båt exploderade och brann upp. Jag hade precis tankat upp den och när jag vred på nyckeln small det bara till. Förloppet var explosionsartat och jag är glad att jag kom ut ur båten med livet i behåll. Ångor från bensinen hade dröjt sig kvar, vilka antändes.

Trots det så är jag enormt glad. Dels för att jag klarade mig, men också för att familj och barn inte var med. Jag är även otroligt imponerad över den proffsiga insats brandkåren gjorde, 10 minuter efter mitt samtal var elden släkt.

Ett stort stort tack riktar jag också till Tobbe som ägnade en vacker dag åt att hjälpa mig att bärga båten. Du är en hjälte!!!

Jag vill även passa på att tacka er som jag mött vid bryggan, era stöttande samtal med mig har varit värdefulla. Trots att jag är en 50-årig gubbrackare så har jag inte känt mig så stor i rådande situation.

Det jag tar med mig från detta är följande. Om du har en inombordare, se till att bensinångor får vädra ut ordentligt innan du startar. Det som hände mig är inte helt ovanligt, 9 av 10 båtbränder startar efter att man tankat.

Se över din försäkring. Med mindre gynnsamma förhållanden hade min olycka kunnat åstadkomma skador i mångmiljonklassen. Med en försäkring som inte täcker kan kontentan bli att du får lämna ditt hus och hem…

Båten bärgad, försäkringsbolaget har givit grönt ljus för ny båt. Var rädd om dig, gardera dig, när du minst anar kan det hända. Det vet jag.

Mvh, Robert

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *